Sint Pancras / Amsterdam zaterdag 28 januari 2023


Op de verjaardag van Liesbeth en ongelukje fietster.Liesbeth is jarig. We hebben haar bloemen gegeven en een hangplant en van mij kreeg ze nog de jaarkalender en ook een tijdschrift over katten. Dat laatste had ik nog belooft aan haar en ze was er blij mee. Ik kreeg nog van kerst (beetje laat maar tja) ook wat kleinigheden zoals een kei die ze had geknutseld en ook kreeg ik Tibetaanse vlaggetjes met spreuken over liefde. Heel erg leuk. Ik nam thee en mijn ouders koffie met appeltaart. We hebben weer wat bijgepraat en gingen we weer naar huis.


Ongelukje fietster

Op de terugweg in Sint pancras zelf zagen wij op een afstand een fietster van haar fiets vallen. Hopelijk niet ernstig, maar een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Ik was wel geschrokken. Maar gelukkig waren er daar genoeg omstanders die haar konden gaan helpen. Sterkte met die mevrouw! (Maar ik ken haar niet)Amsterdam / Weesp / Hilversum dinsdag 24 januari 2023


Te weinig vochtIk heb bij een paar mensen ontdekt dat ze vooral kramp in hun kuiten en/of in de tenen hebben. Ook geeft iemand`aan dat hij vooral last van tranende ogen steeds krijgt. Ik heb tegen die mensen geadviseerd om meer te gaan drinken minstens 1 of paar liters per dag. Dat kan vooral water en thee zijn en ook kun je eventueel mineraal water zoals Spa gaan drinken.

 Mensen hebben namelijk voldoende vocht nodig. Dus het kan vooral mensen boven de 50 jaar:  denken namelijk niet altijd aan om juist meer te gaan drinken. Koffie houdt meestal vocht vast en te veel koffie is ook niet goed. Zorg dat je vooral kunt gaan drinken en voldoende water en/of thee drinkt. Ben je onderweg dan staat er vaak buiten het treinstation een watertappunt. Je kunt er namelijk flesjes gaan vullen en het is gratis. Zeker in de zomermaanden. Zoals bijvoorbeeld op de stations Weesp, Bussum Zuid en Hilversum CS. Maar niet elk station heeft dat helaas. Het beste ook is om alcohol te mijden. Dat is voor niemand goed. Als ik alcohol zou drinken dan heb ik eerder last van Asianflush.


Website Dal Voordeel

Er komt binnenkort toch wel een website over treinen, namelijk over het Dal Voordeel. Ik zet op die website dan mijn Dal Voordeel abonnementen neer, maar ook schrijf ik op die website een soort Dagboek bij voor alleen als ik met de trein ga reizen met mijn Dal Voordeel. Het kan ook een familiebezoek zijn of dat ik samen met iemand met de trein naar een musea ga zoals bijvoorbeeld naar het Naturalis in Leiden of toch een dagje naar de Tong Tong Fair in Den Haag.


Vragen:

Verkoop je dan ook Dal Voordeel abonnementen? "Nee, ik niet. Mijn website kan wel commercieel zijn maar brengt meer motivatie, inspiratie en leuke ideeën misschien voor wat je met het Dal Voordeel abonnement ermee kan uithalen voor weinig geld.


En komt er ook over jouw reishistorie? Nee, dat was ik namelijk eerst van plan.

Op oog van privacywetgeving zet ik dat niet erbij.


Wanneer komt de website Dal Voordeel dan in de lucht? Het domeinnaam Dal Voordeel moet eerst nog goedgekeurd worden en mijn aanvraag is in behandeling. Dat kan pas minstens over 5 werkdagen gaan duren. Dan moet de website nog mee opgebouwd worden. Ik verwacht als alles goed verloopt over een week of anders binnen paar weken.

woensdag 25 januari 2023


Het ziet er momenteel naar uit dat ik helaas niet kan publiceren voor de website Dal Voordeel omdat volgens het systeem nog steeds in behandeling is, Ik heb via Twitter een vraag gesteld maar antwoord daarvan moet ik nog krijgen. De kans kan nu misschien wat groter zijn dat ik die website Jesper Finance toch weer ga gebruiken.

De websites Rhido Name en Kasih Bunda Net zijn blijkbaar uit de lucht en zijn uit beeld. Maar het ziet er toch naar uit dat ik de website Rhido als Jesper zal kunnen voor gebruiken. Beiden zijn nog niet opgezegd.


De website Dal Voordeel kan vrees ik niet meer in de lucht verschijnen. Het lijkt erop als of het blijft hangen dat het in behandeling is. Mocht dat echt gebeuren dat de website Dal Voordeel weer in de lucht is laat ik zowel op website Rhido als op website Jesper dat weten.

Laatste update zaterdag 28 januari 2023


Ik heb goed nieuws over mijn nieuwe website Dal Voordeel. Ik moest het kennelijk via de mail nog gaan bevestigen, Daarop was er een link die ik nog zelf moest goedkeuren, maar dat wist ik eerst niet. Ik dacht namelijk dat de oude webprovider die ik toen destijds had dat ze zelf eerst moesten gaan goedkeuren of niet, maar bleek anders te werken. Maar gelukkig deze website over mijn Dal Voordeel is via onderstaande button te vinden.

Amsterdam / Weesp zaterdag 21 januari 2023


Niet meer naar het Papagenohuis

Ik deed op het Papagenohuis dagbesteding zoals creatief tekenen voor mensen met autisme. Het zijn voornamelijk alleen jongeren. Ook zijn er mensen die nog zwaarder autistisch zijn dan ik zelf. Afgelopen maandag vond ik de jongeren die erbij zaten namelijk te druk en ook onrustig dat ik helemaal niet in deze groep meer zou passen. Ik word dit jaar 44 en ik zit namelijk in een andere levensfase.

Sterk in Autisme.

Belangrijke vraag: Je schreef op deze website dat je Sterk in Autisme cadeau doet voor het Papagenohuis. Geeft dat ook invloed op? Nee, daar geeft geen invloed op. Ze blijven het wel van mij krijgen. Omdat ik niet meer in de groep pas ga ik alleen niet heen.

Washington / Amsterdam / Hilversum maandag 16 januari 2023Lief dagboek,


Benson Boone


Ik hoorde steeds eerst op Sky Radio een nummer wat mij toch in het begin best wel ontroerend klinkt. Ik wist namelijk niet eerst hoe dat nummer heet en wie dat zong. Kennelijk en dat heb ik via Sky Radio kunnen achterhalen gaat het om het nummer van In The Stars van Benson Boone. Zo goed nummer vind ik dat. Ik moest toch bijna van huilen, maar nu ik dit nummer vaker heb gehoord zijn mijn emoties grotendeels verdwenen. Ik vind het nummer In The Stars van Benson Boone ook een beetje geschikt voor plechtigheden zoals op begravenissen bijvoorbeeld of dat iemand plotseling kan komen te overlijden.


Je zoekt dan toch troost. Maar ik heb met het Indonesische muziek ook weleens dat ik de nijging heb om te gaan huilen, niet altijd maar vooral nummers of bepaald soort muziek die ik al een hele tijd niet meer heb gehoord. Of als er een voorstelling is met bijvoorbeeld met Javaanse Wayang Golek dat ik bijvoorbeeld ook de nijging kan hebben om te gaan huilen. En dat is ook niet zo gek wanneer je toch een belangrijk statement hebt om weer eens te gaan verlangen naar het land waar je geboren bent bijvoorbeeld.

Jakarta / Amsterdam vrijdag 13 januari 2023


Binnenkort alweer rechtstreekse vluchten naar en van Jakarta.


Tijdens de coronacrisis gingen er geen of beperkte vluchten naar Indonesië. Voor mensen die toch heimwee hebben of voor een zakenreis of vakantie kunnen vanaf april 2023 weer vanuit Schiphol rechtstreeks met Garuda Indonesia naar Jakarta vliegen.

Vluchtschema Amsterdam - Jakarta en v.v.

Amsterdam vertrek 12:05 u aankomst Jakarta 6:55 u plaatselijke tijd alleen op maandags en zaterdags

Jakarta vertrek 22:30 u (plaatselijke tijd) - Amsterdam 7:50 alleen op donderdags en zondags.

Het Indisch tijdschrift

Den Haag / Amsterdam woensdag 11 januari 2023


Zojuist is vandaag het Indische tijdschrift de Moesson gekomen. Ik heb dit abonnement verlengd. Eerst zeiden ze dat de Moesson met ingang van 16 januari 2023 in zou gaan, want ik vond het al vreemd dat ik van te voren ook niet kon inloggen. Blijkbaar was er eerst een mis verstand ontstaan. Maar gelukkig kan ik de Moesson zowel digitaal als via de papieren versie gaan lezen. En het januarinummer (nummer 7) heb ik al binnen.

Autisme

Naast het tijdschrift de Moesson betaal ik ook voor het Papagenohuis het tijdschrift Sterk in Autisme. Die krijgen ze cadeau van mij. De Moesson hou ik wel voor mezelf.

Hilversum / Weesp woensdag 11 januari 2023


Borrelglaasje Wagon Lits en Dagbestedingen.


Lief dagboek,


Gisteren was ik weer naar mijn dagbesteding gegaan naar het Trefpunt om samen met Rob Foto's te scannen. Ik kreeg van hem een oude borrelglaasje van WagonLits. Hij doet er niets mee maar ik drink ook eigenlijk nooit een borrel. Toch kan dat ondanks dat ik geen borrel drink voor mijn verzameling bewaren. De dag daar voor op maandag was ik weer naar het Papagenohuis geweest. We kregen de opdracht om iets met vogels te tekenen onder het onderwerp van "Papageno". Ik heb het maar geprobeerd. En is best wel leuk geworden. Het lukt mij redelijk. Ik moest wel eerst even aan wennen aan het idee.

Amsterdam / Weesp maandag 26 december 2022


Afsluiting kerstdagen


Vandaag hebben we met tweede kerstdag samen met Günther en Maryluz gelunched. We waren met z'n vijven en het was echt gezellig. Ik was nadat Maryluz en Günther waren geweest nog wel een poosje bij mijn ouders gebleven en heb gecomputerd. Na het avondeten was ik weer naar huis gegaan.

Robin's verjaardag op eerste kerstdag.


Alkmaar / Sint Pancras / Weesp zondag 25 december 2022Lief dagboek, 


Omdat Robin op eerste kerstdag jarig was kreeg ze van mij een jaarkalender cadeau. Ze was er ontzettend blij daarmee. Ik weet niet precies wanneer ze haar verjaardag voor ons zal gaan vieren, maar dat zou denk ik ergens in januari 2023 kunnen worden. Ik weet alleen niet of ik dan kan. Maar dat zien we tegen die tijd wel.